Nyheter

Planera sin bröllopsfest

När den stora dagen närmar sig när man ska gifta sig är det dags att börja planera för den viktigaste festen som man troligtvis har i sitt liv, nämligen ens egen bröllopsfest. Det spelar ingen roll om man har en stor eller en liten bröllopsfest, utan det viktiga med en bröllopsfest är att man vill att den ska bli ihågkommen som en viktig dag både för brudparet men även av de som medverkar på festen. Har man ett stort hus med trädgård går det att anordna en bröllopsfest hemma, men vanligtvis brukar man hyra en festlokal där man kan få gott om plats att anordna med sittplatser, dansgolv och övriga utrymmen för att exempelvis ordna med mat och annat, som man kan beställa genom catering eller tillaga själv. Det finns även restauranger som erbjuder festlokaler och man kan då få hjälp direkt av restaurangen med mat och dryckesservering.

Att planera en bröllopsfest

Man behöver vara ute i god tid när man ska planera en bröllopsfest så att man i lugn och ro kan hyra festlokal, hyra band, bjuda in gäster, beställa mat och ordna med bordsplacering och andra detaljer som behöver fungera på den stora dagen. Eftersom man har varit på bröllop tidigare under dagen brukar det för många bli en lång dag och därför bör man börja med att äta bröllopsmaten först innan man övergår till andra aktiviteter. Under middagen brukar det hållas en del tal och även skålas för brudparet.

Efter att maten är avklarad brukar man övergå till olika aktiviteter som lekar med mera för att skapa en minnesvärd stund för gästerna och brudparet. Bröllopsdansen är också en viktig del i bröllopsfesten och därför behöver man ha avsatt en del av lokalen för att kunna dansa. Därefter ska brudbuketten slängas över till en ogift kvinna innan festen fortsätter med musik och dans under resten av kvällen.