Nyheter

Konferens – Så mycket mer än bara möten

Borta är högen av på varandra staplade möten

Förr var konferensen mest en dag fylld av möten staplade på varandra, där arbetsdagens slut innebar en sängfösare i hotellbaren innan man gick var och en till sitt. De dagarna är numera en svunnen tid. Idag är konferensen en dörröppnare inte bara till givande möten, utan även till ett bättre samarbete inom gruppen. Numera handlar konferensen lika mycket om att lära känna sina medarbetare och att lära sig samarbeta med dem, som att avhandla mötets samtliga punkter.

Samarbete allt viktigare

Ett företag eller organisation blir alltmer beroende av ett snabbt och effektivt samarbete mellan kollegor och avdelningar. Borta är den tid då varje man för sig själv var den bäste drängen. Nu ställs det allt högre krav på samarbetsförmåga. Vad passar då bättre än en konferens där övningarna är skapade för att lära deltagarna just detta? Exempel på övningar som man kan införliva i en konferens, är fler än vad man kan räkna och möjligheterna är outtömliga. Man kan dela in deltagarna i grupper, där de får tävla mot andra deltagare i att lösa problem. Det är även möjligt att införliva andra delar av konferensens huvudpunkter i dessa övningar. Allt är möjligt och det är bara fantasin som sätter stopp.

Platsen där en konferens hålls är oerhört viktig.

Först och främst måste man se till att man lägger konferensen någonstans där kommunikationerna fungerar som de ska. Idag är företag ofta utplacerade på flertalet orter och en konferens har ofta deltagare som kommer långväga ifrån och även till fots. Läs mer om konferenser på grinda.nu.

Det är även viktigt att man tänker till när det gäller omgivningen. Vad finns att erbjuda efter mötets slut? Hur fortsätter man att utveckla gruppen även efter det att sammanträdet slutat? Lättast är att välja en plats där allt finns tillgängligt. Till exempel erbjuder Stockholms innerstad flera möjligheter att hålla samman en grupp av konferensdeltagare även efter arbetsdagens slut, än vad en mindre ort gör. Även då man väljer en idyllisk gård på landet, är det lika viktigt att man undersöker vilket utbud av aktiviteter som finns att erbjuda gästerna när mötet är avslutat.