Konferens

Roliga aktiviteter för konferensen

Ska ni åka på konferens och behöver tips på lämpliga aktiviteter? Att ta en paus mellan viktiga möten och umgås på ett nytt sätt är både roligt och har god inverkan på teamkänslan. Här följer några tips på aktiviteter som garanterat kommer att göra konferensen till ett glatt minne för deltagarna.

Spela in en CD-skiva

Detta är en riktigt rolig aktivitet att göra tillsammans. Inget är så förlösande som musik och oavsett om ni kan sjunga eller inte så är detta något som kommer att frambringa många glada skratt och skapa en härlig sammanhållning. Att få ta klivet in i en professionell studio är inget man gör varje dag. Avsluta aktiviteten med fotografering och mingel och låt alla deltagare behålla en CD som minne. Det blir garanterat succé.

Femkamp

Att anordna en femkamp är ett populärt alternativ som är ett perfekt avbrott på konferensen och inte behöver ta särskilt mycket tid.
Många konferensanläggningar har redan färdiga koncept och allt ni behöver göra är att infinna er. Vad sägs om grenar som dragkamp, pipeline, pilbågeskytte, lassokastning och luftpistol?

Aktiviteter till sjöss

Segling är en uppfriskande aktivitet där kan alla känna sig delaktiga samtidigt som man njuter av en härlig dag på sjön. Att paddla kajak är också något som är häftigt att göra tillsammans och som blivit mycket populärt. Vill ni ha lite mer action kan ni testa olika vattensporter som t ex vattenskidor och vindsurfing tillsammans med en instruktör.

Varje sommar arrangeras en tävling i drakbåtspaddling ute på Djurgården. Här tävlar olika lag (olika företag) mot varandra och detta brukar vara en mycket uppskattad aktivitet. Kom dock ihåg att man måste anmäla sig i god tid för att delta i detta event.

Aktiviteter på land

Segway är något som blivit väldigt populärt och detta är verkligen roligt. Efter en stunds introduktion rullar ni fram på ett sätt som ni aldrig varit med om tidigare. Gör stopp på vägen, stanna och fotografera, njut av naturen och rulla sedan vidare.

Rollerblades är också en aktivitet som är roligt. Detta är dock inte alldeles lätt om man är nybörjare varför man bör ha en duktig lärare med sig som kan visa hur man tar sig fram och lära er åka kortare sträckor.

En paus från kontoret

En dagkonferens är en nyttig paus från mötesvardagen och kombinerat med någon av alla aktiviteter vi listat ovan är det verkligen en riktig teambuildande dag där dina anställda hamnar i fokus. Vilket är viktigt för att vi ska kunna fortsätta producera på en hög nivå och behålla motivationen. Ett starkt lag är ett vinnande lag. Vi har mycket att lära från sporten som kan appliceras på arbetsvardagen. Dagkonferens är sällan allt för dyrt vilket gör att man kan satsa på att försöka göra det lite oftare. Vill du läsa mer om hur en dagkonferens gynnar ditt företag och tips på fler aktiviteter kan du surfa in på dagkonferenser.nu